Nu există comentarii încă

Întâlnirea Mondială a Familiilor | Pr. Felician Tiba (Iaşi): „Până acum, din Dieceza de Iaşi sunt înscrise cinci familii”

Întâlnirea Mondială a Familiilor are loc în luna august. Ea ajunge la a 9-a ediţie. Programată să se desfăşoare între 21-26 august 2018 la Dublin, în Irlanda, Întâlnirea mondială are ca temă ”Evanghelia familiei: bucurie pentru lume”. Pentru o participare eficientă, familiile ce doresc să se înscrie sunt chemate la cateheze pregătitoare.

Şi din România vor fi participanţi. Delegaţia română la Dublin va fi condusă de PS Cornel Damian, responsabil cu pastoraţia familiei la nivelul Conferinţei Episcopale Catolice Române. Chiar dacă preţul este destul de ridicat, listele de înscrieri sunt încă deschise pentru cei care au posibilitatea de a reprezenta România la întâlnirea familiilor cu papa Francisc.

Pr. Felician Tiba spune că, din Dieceza de Iaşi, cinci familii şi-au arătat până acum dorinţa de a participa:

Întâlnirea de la Dublin vine să arate grija Bisericii faţă de familie. "După această întâlnire, va ieşi în evidenţă care este viziunea Bisericii asupra familiei", spune Pr. Fabian Măriuţ. La Dublin, se va reflecta la magisteriul Papei Francisc despre familie aşa cum apare în Amoris Laetitia.

Între timp, pastoraţia familiei în România merge înainte. Este o pastoraţie rodnică, care a primit un avânt nou după Amoris Laetitia. Responsabilii cu pastoraţia familiei în Biserica Catolică din România analizează încă posibilitatea realizării unor întâlniri a familiilor fie la nivel naţional, fie la o scară mai mică, astfel încât să fie uşor de realizat şi să fie cu rod. Ar fi o ocazie deosebită de a crea în comunităţi entuziasmul trăit de familii la marile întâlniri mondiale cu papa:

Postează un comentariu