Nu există comentarii încă

Amoris Laetitia, un impuls misionar în pastoraţia familiei

Amoris laetitia este, fără îndoială, unul dintre cele mai revitalizante documente ale Bisericii referitoare la familia creştină modernă, dar este şi un document care a stârnit intrigi teologice, cerând dezbateri multiple pentru clarificarea unor elemente de conţinut. Pentru a fi înţeles în cheie completă, documentul apostolic trebuie citit în întregime şi în cheia milostivirii, caracteristică specifică pontificatului Papei Francisc.

La sfârşitul sătpămânii trecute, la Oradea a fost prezent preotul Angelo Riva, venit tocmai din Dieceza de Como, Italia, pentru a oferi clarificări vis-a-vis de exortaţia Amoris Laetitia. Celor prezenţi la conferinţele sfinţiei sale, ce au avut loc din iniţiativa Episcopiei Greco-Catolice de Oradea prin Departamentul pentru cler şi cel pentru pastoraţia laicilor, li s-a oferit linii de aprofundare a conţinutului documentului, explicaţii ce vin ca suport oferit preoţilor în pastoraţia familiilor, dar şi famiilor pentru a-şi înţelege şi trăi mai autentic vocaţia în Biserică şi societate.

Amoris laetitia este, practic, o invitaţie de a însoţi familiile în limitele şi slăbiciunile lor cu ajutorul medicamentului milei, inima magisteriului Papei Francisc – spune pr Angelo Riva, prezent şi în studioul Radio Maria:

Postează un comentariu