Nu există comentarii încă

Hram Oradea | IPS Buendia, nunţiu: „Vrem să mulţumim azi Domnului pentru toţi preoţii formaţi în Seminarul eparhial din Oradea”

De pomenirea Sfântul Nicolae, Eparhia şi Catedrala greco-catolică de Oradea şi-au sărbătorit hramul şi patronul spiritual. Cu acest prilej, se încheie anul jubiliar dedicat pe teritoriul Eparhiei de Oradea împlinirii celor 225 de ani de la fondarea Seminarului "Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigorie şi Ioan".

A fost un binecuvântat prilej de întâlnire în rugăciune pentru credincioşii care au umplut catedrala, reuniţi împreună cu preoţii de pe teritoriul Eparhiei în jurul arhiereilor invitaţi la praznic. Celebrarea liturgică a fost prezidată de PS Virgil Bercea, episcopul locului.

La predică a luat cuvântul IPS Miguel Maury Buendia, nunţiu apostolic, care s-a adresat seminariştilor cu un cuvânt de încurajare. "Celebrarea noastră trebuie să le amintească preoţilor intinerariul spiritual. (...) Premiteţi Spiritului Sfânt să îl formeze în voi pe Isus. El este Cel care ne învaţă să iubim precum Isus şi care vă va da puterea să iubiţi asemenea Lui!" - a spus prelatul la predică:

Postează un comentariu