1

Programul Centenar va include un proiect naţional prin care românii vor fi încurajaţi să citească

Iniţiativa apare la dorinţa Asociaţiei Editorilor din România care a participat la o întâlnire cu prim ministrul României, Mihai Tudose.

"Interesul nostru, al Guvernului, este să încurajăm tânăra generație să citească, iar pe cei din generația noastră și a părinților noștri, să se întoarcă la lectură. Vă invit să gândim împreună un proiect național în acest sens. Avem toată disponibilitatea să sprijinim cu fonduri bugetare finanțarea acestui proiect, pe care să îl cuprindem în Programul Centenar", a afirmat premierul Tudose.

În interviul pentru Radio Maria, Mihai Mitrică, director executiv la Asociaţia Editorilor, spune că este prima întâlnire la nivel înalt a editorilor cu reprezentanţii Statului. "Domeniul editorial din România este o cruntă suferinţă", mai spune Mitrică. "Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra situaţiei în care a ajuns cartea în România":

Comentariu (1)

  1. Reply
    Veronica Dumitrascuspune

    Cine citește o carte poate fi de folos celor din jur nici nu știe cînd va putea avea nevoie de o inf.un sfat ptr.altul sau viața personală ,depinde și ce alege de citit de dolos la trup cît și suflet.Personal am făcut 8 clase și cursuri la locul de muncă .Ind.textilă da de citit puțin cînd aveam copii mici cineva cărți si poate nici 10 cărții din lipsă de ex .și familia de tinăra am luat greutățile și lipsa de inf.care am avut de suferi. Sa ajuns la un eșec total și chiar sănătatea dificilă ,lipsa de educație Fam,Nu sa citit ,la mine acasă cărții fiind de la țară dar divorțata sănătatea șubredă, am început după revoluție să citesc fel de fel de,ziare,reviste,apoi am început a ma interesa de unde placă toate prob. Să mă cunosc,pe mine si ceilalți. Mam înscris la in curs de yoga muzicoterapie ca auzisem ca face bine la sănătate și acolo cărți am început mai multe dar unele au deschis orizonturi noi și a face discernământul de la biserică am aflat care sunt bune și care dăunează sufletului la care am început să nu mai citesc tot ce pică in mină ci numai ptr ,educație a mea și a repara ce a fost rău la viața mea ,a evolua spiritual,a ajuta de se poate și alte pers. Recunosc ca multe cărți am ars la un preot in curte că din ele simt influența lor cite un cârligaș da cu ajutorul lui Dumnezeu caut să le elimin să ma eliberez. De acele duhuri. Educația, prin citit face viața mai frumoasă, la vîrsta mea de 63 de anii ma descurc in orice situație ,fiindcă mia dat curaj ,trecînd prin suferințe mam inf. De nu am știut todeauna am întrebat cum aș pute rezolva o situație, ce se poate face ai nevoi cauți ,strigi,insiști. Da nu mori fără să cunoști o valoare care puteai s-o depășești. Eu asta sunt,gindesc și încerc să pun in practică, Cit voi trăi voi citi numa de ochii mă va lăsa ,și arunci cred că voi ruga să-mi citească cineva ori ascult loc sursă unde pot fi inf.cu ce am nevoie despre mine despre ce e in jur. Mulțesc lui Dumnezeu ptr,tot ce am primit ,pentru ceia ce a bucurat sufletul meu și să ma ajute să pot da tot mai departe celor care au nevoie
    Mulțumesc ptr.disponibilitatea de timpul care ați citit.O zi rodnica să aveți in continuare.

Postează un comentariu