Nu există comentarii încă

Luna de rugăciune pentru cei adormiţi | Pr. Lucian Dîncă, Bucureşti: „Moartea are sens doar prin prisma Învierii lui Hristos”

Moartea este cel mai mare mister care îl frământă pe om. Toţi avem de trecut acest ultim prag al vieţii. Ea naşte spaime şi tresăriri în inima oricui, mai ales a celor care sunt muribunzi, bătrâni, ori care s-au confruntat cu experienţe nefericite ce i-au adus în buza morţii.

Sfinţii Părinţi ne învaţă că e bine să ne gândim la cele de pe urmă ale vieţii, adică la moarte, şi să ne concentrăm toate forţele pentru a trăi o viaţă virtuoasă, astfel încât să privim moartea în speranţa Învierii, ca o trecere lină spre Împărăţia Celui Ce a promis că ne pregăteşte şi nouă loc în ea.

Pr. Lucian Dîncă, călugăr asumpţionist, spune, la Radio Maria, că omul e o creatură prea minunată a lui Dumnezeu ca să fie lăsată pierii. Speranţa omului este croită de credinţa că Dumnezeu l-a creat pentru viaţă, chiar viaţă veşnică. "Dumnezeu ne sădeşte în această lume tocmai pentru a ne pregăti să trăim din fericirea veşnică cu El", spune pr Lucian.

Postează un comentariu