Nu există comentarii încă

În pregătire, Întâlnirea Europeană Taizé de la Basel

S-a dat startul înscrierilor la următoarea Întâlnire Europeană de Tineret de la Basel (Elveția), o nouă etapă a „Pelerinajului de încredere pe Pământ”, început de fratele Roger la sfârşitul anilor 1970. Va avea loc în perioada 28 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018.

Basel este un oraş la confluenţa Elveţiei cu Germania şi Franţa. Aici va avea loc cea de-a 40-a Întâlnire Europeană de Tineret organizată de Comunitatea din Taizé.

Acest pelerinaj oferă participanţilor posibilitatea de a împărtăşi credinţa cu cei de vârsta lor de diferite confesiuni, de a cunoaşte realitatea comunităţilor creştine din ţara gazdă, de a se ruga în linişte cu ajutorul cântărilor specifice Comunităţii din Taizé, de a experimenta ospitalitatea familiilor care îşi deschid casele şi de a participa la diferite ateliere şi evenimente.

Mai multe informații despre ce înseamnă Pelerinajul de încredere pe Pământ și detalii despre ediția de anul acesta am discutat într-un interviu acordat pentru Radio Maria de pr. FELIX ROCA, responsabilul Oficiului pentru Pastoraţia Copiilor, Tinerilor şi Asociaţiilor din dieceza de Iași și al Oficiului Național pentru Pastorația Tinerilor:

Postează un comentariu