Nu există comentarii încă

Luna de rugăciune pentru morţi | Pr. Mihai Vătămănelu, Oradea: „Durerea pierderii celor dragi este mare, dar e nevoie şi de demnitate în suferinţă şi în doliu”

În luna noiembrie, după o seculară tradiţie, Biserica se roagă mai intens pentru sufletele din Purgator. Lor le este dedicat de către Biserica luptătoare de pe pământ un timp special de devoţiuni specifice.

Credincioşii vizitează mormintele, aprind lumânări întru pomenirea celor răposaţi, ca semn al speranţei şi al credinţei în înviere, ca semn al rugăciunii care să stăruie, în lumină, la Tronul Celui Preaînalt pentru cei adormiţi.

Tot acum se fac parastase, Liturghiile sunt oferite pentru pomenirea celor mutaţi la viaţa veşnică, iar credincioşii intensifică pomana pentru ei.

Este un timp de pomenire, dar şi de aducere aminte, atât de cei morţi, cât şi de propria moarte. E un timp de lacrimi şi de manifestare a dorului după cei care deja au trecut pragul acestei vieţi şi a celor trecătoare. Doliul este firesc, dar trebuie trăit cu demnitate, spune la Radio Maria, pr Mihai Vătămănelu, vicarul general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea. Pr Iulian Robu, călugăr franciscan, ne-a explicat cum să învăţăm de la Maria depăşirea suferinţei atunci când ne confruntăm cu moartea celor dragi:

Postează un comentariu