1

Pr. Wilhelm Dancă, Bucureşti: „Şcoala superioară catolică, în progres. N-am avut atât de multe înscrieri niciodată.”

Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Cadrul Universităţii Bucureşti şi-a deschis anul universitar cu 75 de noi studenţi, ceea ce arată semne bune pentru învăţământul teologic. Pr. prof. Wilhelm Dancă e de opinie că aceste cifre arată progresul învăţământului, dar şi al Bisericii, întrucât ele arată şi nivelul de implicare al Bisericii locale în acţiuni pastorale care corespund aşteptărilor credincioşilor.

Comentariu (1)

  1. Reply
    valispune

    Laudat sa fie Isus !

    Cui i s-a dat mult, mult i se va cere.
    De aceea, dragi profesori ai Facultatii Romano-Catolice, aveti o mare responsabilitate.

    Daca o sa continuati pe linia ca preotii sunt si profetii, sunt si apostolii si invatatorii si si si … iar ceilalti niste neica nimeni, atunci veti persevera in greseala, iar ei, ca si voi, ii vor ura pe aceia care sunt cu adevarat profetii Domnului. Iata de ce Biserica Romano-Catolica se dezbina, se dezintegreaza, incepand din occident.

    1 Corinteni 12:28-30: “Si pe unii i-a pus Dumnezeu, in Biserica: intai apostoli, al doilea prooroci, al treilea invatatori; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecarilor, ajutorarile, carmuirile, felurile limbilor. Oare toti sunt apostoli? Oare toti sunt prooroci? Oare toti invatatori? … Ravniti insa la darurile cele mai bune.”

    Daca va vor intreba cei 75 de studenti, ce fel de timpuri sunt acestea, voi ce le veti spune ?

    12. Atunci, apropiindu-se, ucenicii I-au zis: Ştii că fariseii, auzind cuvântul, s-au scandalizat?
    13. Iar El, răspunzând, a zis: Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină.
    14. Lăsaţii pe ei; sunt călăuze oarbe, orbilor; şi dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă.

    Asadar, bucurati-va ca v-au venit 75 de frati ca sa-i invatati, dar in acelasi timp, ca si Solomon, cereti intelepciune de la Domnul, caci fara ea veti fi calauze oarbe! … valabil si pentru pr. W. Danca.

    Doamne ajuta !

Postează un comentariu