Nu există comentarii încă

Discuţiile despre tineri domină agenda CCEE din Belarus | PS Cornel Damian, participant din România: „Biserica trebuie să iasă mai mult în întâmpinarea tinerilor şi a familiei. Tinerii trebuie să fie protagonişti în Biserică.”

PS Cornel Damian, episcop auxiliar romano-catolic de Bucureşti, participă la Adunarea Plenară anuală a Consiliului Conferințelor Episcopale Europene în calitate de delegat al Conferinţei Episcopale Române. Luând cuvântul la discuţiile pe grupuri, PSS a prezentat şi profilul tânărului român.


Printre probleme care urmăresc ca o umbră nefericită tânărul din Estul Europei este fenomenul migraţiei. Mulţi tineri aleg calea emigrării pentru a-şi făuri un trai mai bun pentru ei şi pentru familie. S-a constat însă că situţia aceasta nu este doar în România.

"Nu întotdeauna credinţa tinerilor este matură. Sunt mulţi tineri tributari unor obiceiuri. Se duc la Biserică pentru că aşa au fost învăţaţi în familie. Trebuie lucrat la o maturizare a credinţei şi la a facilita o întâlnire personala cu Cristos. Biserica trebuie să fie mereu deschisă şi să meargă ea, prin slujitorii ei, în întâmpinarea tinerilor. Trebuie să găsim noi strategii pastorale" - sunt câteva dintre declaraţiile PS Cornel pentru Radio Maria.

În interviul acordat postului nostru de radio, PS Cornel a făcut sumarul discuţiilor despre tineri, a reliefat profilul religios al tânărului român şi a scos în evidenţă şi câteva dintre urgenţele pastorale privind familia:

Postează un comentariu