Nu există comentarii încă

CCEE, Minsk | Un tur de orizont peste discuţiile din primele zile, făcut de pr Doru Popovici, prezent la lucrări

Lucrările au început cu lectura scrisorii de binecuvântare a Sfântului Părinte Papa Francisc care a adresat căldurosul său salut întregii adunări plenare impulsionându-i pe episcopi la o misiune tot mai ferventă în favoarea tinerilor, ajutându-i să descopere în lumina credinței propria vocație în comunitatea creștină și în societate.


Cardinalul Angelo Bagnasco a vorbit despre rolul Consiliului Conferințelor Episcopale din Europa (CCEE), spunând că misiunea sa este în primul rând aceea de a cunoaște realitățile bisericești de pretutindeni și de a împărtăși din experiența acumulată tuturor bisericilor naționale și locale. El a mai spus că dreptul la libertatea religioasă trebuie să-l aiba fiecare persoană din lume și că acesta stă la baza mai multor drepturi umane inclusiv cele civile.

Cardinalul Vincent Nichols, vicepreședinte al CCEE a vorbit despre a doua temă a acestei întâlniri și anume despre cele două principii de bază în ceea ce privește viitorul tinerilor și relația acestora cu Biserica: demnitatea tinerilor și bunul comun la care sunt invitați să contribuie cu toții. El a mai vorbit despre depresia care acaparează sufletele tinerilor datorită singurătății în care aceștia trăiesc despre identitatea personală care a devenit prea fluidă, despre Europa ca un nou tărâm pentru evanghelizare despre modul raportării dintre generații și despre drama mileniului notru care nu recunoaște faptul că indiferent de timpul în care trăim, Cristos rămâne unica cale de mântuire.

Pr Doru Popovici, prezent la discuţiile CCEE, ne-a făcut un tur de orizont prin subiectele dezbătute de Părinţii conferenţiari:

Pr Doru Popovici, corespondenta de la Minsk

Postează un comentariu