Nu există comentarii încă

Cardinalul Sandri, aşteptat sâmbătă la Blaj, unde îl va întâlni pe Preafericitul Lucian | PS Claudiu Pop: „O vizită care arată atenţia Sfântului Scaun faţă de BRU”

Sâmbătă, 30 octombrie, Cardinalul Leonardo Sandri soseşte la Blaj. Aici va lua parte la lucrările Sinodului BRU. Duminică va celebra Sfânta Liturghie împreună cu Preafericitul Părinte Lucian în catedrala Blajului.


Punctul central al vizitei Cardinalului Sandri în România este participarea la lucrările sinodului BRU.

Nu se cunosc date despre discuţiile ce ar fi pe agenda întâlnirii dintre cardinal şi episcopii BRU. Probabil vor fi şi discuţii pe marginea beatificării episcopilor greco-catolici martiri, având în vedere avansarea procesului de beatificare. Probabil şi chestiuni legate de centenarul unirii, fiind în vizor repetatele invitaţii adresate papei Francisc de a vizita România cu acest prilej.

Comunicatul oficial de la Vatican spune doar că această vizită este prilejuită de centenarul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale. Se mai aminteşte că, la Blaj, cardinalul Sandri va vizita şi Câmpia Libertăţii. E amintită şi sfinţirea pietrei de temelie a noii Biserici destinată minorităţii de etnie rromă, care se va construi în cartierul Barbu Lăutaru (Blaj). Tuturor, cardinalul Sandri le va aduce salutul afectuos al papei Francisc - arată comunicatul.

Preasfinţitul Părinte Claudiu Pop, episcop al Curiei de la Blaj, a declarat pentru postul nostru de radio că vizita cardinalului Sandri este o bucurie pentru capitala greco-catolicismului românesc:

Postează un comentariu