Nu există comentarii încă

Cardinalul Leonardo Sandri, vineri la Bucureşti | PS Mihai Frăţilă: „Prezenţa sa aici, semn al comuniunii”

Cardinalul a sosit joi în România. Vizita înaltului oficial de la Vatican durează patru zile. Toată lumea e curioasă de concluziile vizitei, mai ales că prelatul responsabil cu Bisericile Orientale va participa la sinodul BRU. Vizita unui oaspete de ţinuta cardinalului Sandri e urmărita mai ales de presa religioasă locală şi, desigur, găsim semnalări şi în presa catolică internaţională.


Vineri, 29 septembrie, la Bucuresti, cardinalul se întâlneşte cu patriarhul Daniel, va celebra o Liturghie în catedrala Sfântul Iosif şi va face o oprire şi la Episcopa Greco-Catolica, unde va binecuvânta noul sediu.

Într-un interviu pentru Radio Maria, Preasfinţitul Părinte Mihai Frăţilă, ierarhul Episcopiei Greco-Catolice de Bucureşti, spune că vizita cardinalului, deşi scurtă, este semn de comuniune şi de manifestare a grijii Sfântului Scaun faţă de BRU:

Pe site-ul preşedinţiei României nu apare, în agenda şefului statului, o întrevedere cu Cardinalul Leonardo Sandri. Comunicatul de la Vatican arată că va exista o întrevedere cu Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Centenar.

Sursă foto: Patriarhia Română

Postează un comentariu