Nu există comentarii încă

Pelerinajul la Maria Radna, prin ochii pelerinilor | Audio

E a doua zi a pelerinajului la Maria Radna, închinat sărbătorii Naşterii Maicii Domnului. La secularul loc de închinare, sosesc tot mai mulţi pelerini care îşi aduc rugăciunile fierbinţi la altarul Mariei. Radio Maria i-a intervievat.


La Maria Radna vin pelerini din tot Banatul. Sosesc pelerini şi din Oradea, chiar şi din Moldova. Toţi caută scaunele de spovadă, cer sfaturi preoţilor, caută obiecte sacre şi, firesc, înalţă rugăciuni către cer, rugăciuni pe care le lasă apoi să fie continuate de lumînările pe care le aprind în curtea sanctuarului. Slujbele sunt urmărite cu atenţie, fiecare participând cu inima deja curată şi cu bucuria că au reuşit să mai vină încă o dată la Maria Radna. Pentru mulţi, un pelerinaj în plus îmbogăţeşte tezaurul acestor experienţe sacre pe care le au încă din copilărie. Mulţi pelerini vin la Maria Radna de zeci de ani.

După ce Radio Maria a stat de vorbă cu unii dintre pelerini, reuşim să vă prezentăm, mai jos, fragmente din interviurile în care am surprins emoţiile pe care pelerinii, avându-le în acest loc, au dorit să le împărtăşească ascultătorilor noştri.

 

 

 

Postează un comentariu