Există diverse modalităţi prin care oricine, care o iubeşte pe Preacurata Fecioară, poate suţine funcţionarea acestui mijloc de rugăciune şi evanghelizare numit Radio Maria, dar posesia acestui carnet de membru arată fidelitatea şi consecvenţa noastră faţă de susţinerea planurilor Mamei noastre cereşti şi includererea noastră în sânul unei mari familii unde beneficiem de toate harurile pe care Ea le obţine devotaţilor ei fideli.
La originea apariţiei acestui carnet de membru stă dorinţa noastră de a-i cunoaşte şi de a avea o legatură mai strânsă cu toţi aceia care, datorită implicării lor în acest proiect prin donaţii şi voluntariat, fac parte din Familia Radio Maria.
Care este scopul nostru ca familie Radio Maria?
Scopul este să găsim 10.000 de membri fideli care să doneze lunar minim contravaloarea unei “pâini”, adica 5 lei şi astfel să ne împărtăşim cu toții şi să facem să se împărtăşească de harurile care derivă din funcţionarea postului Radio Maria toţi aceia la care ţinem pentru că mântuirea sufletelor este cea mai importantă.
Ce înseamnă să fii membru al acestei Familii?
Înseamnă să-ţi doreşti să-i slujeşti lui Dumnezeu lui Isus Cristos scopul nostru ultim, să o iubeşti pe Preacurata Fecioară Maria.
Cum putem să-i slujim lui Dumnezeu?
Pornind împreună cu Maria pe un drum de evoluţie spirituală şi comuniune cu Dumnezeu. Prin rugăciune şi dăruire. Prin ascultare şi credinţă. Prin Iubire şi umilinţă. Prin iertare şi împăcare. Prin reînnoirea făgăduinţelor de la botez. Prin dăruirea de sine şi prin încredinţarea în mâinile Mariei a tot ceea ce suntem şi a tot ceea ce posedăm, inclusiv a valorii meritorii şi ispăşitoare a faptelor noastre bune. Cum spunea Sf. Grignon de Monfort și, după aceea, toți aceia care au iubit-o pe Fecioara Maria:„Totus tuus!„ – Cu totul al tău Preacurată Fecioară Maria!
Ce beneficii avem făcând parte din această familie?
Beneficiile sunt enorme și doar la începutul vieții veșnice vom vedea întreaga valoare a ceea ce am lăsat cu toții înscris în sufletele nemuritoare ale semenilor prin susținerea acestui mijloc de rugăciune și evanghelizare. Trebuie să ținem cont de faptul că beneficiile includerii noastre în această familie sunt implicite, ele decurg din această participare a noastră şi nu trebuie să reprezinte un scop. Scopul nostru ar fi bine să fie mereu comuniunea cu Dumnezeu şi mântuirea sufletelor. Participarea noastră la această familie duce către împlinirea acestui scop, iar beneficiile le putem simți încă din timpul acestei vieți trecătoare.
Structură și mod de funcționare:
Carnetul este compus din 6 file, fiecare filă reprezentând echivalentul donațiilor pe un an de zile. Pe fiecare filă există două coloane pe care se atașează timbrele valorice care reprezintă suma donată sau activitatea de voluntariat efectuată, câte unul sau două, în funcție de caz.
Important de știut:
Pentru a se evita situația în care donațiile dumneavoastră să nu ajungă la Radio Maria, vă rugăm să vă informați în permanență asupra voluntarilor împuterniciți.
Pentru orice tip de lămurire sau pentru a primi un astfel de carnet direct de la sediul nostru, nu ezitați să ne contactați la numerele de telefon 0359.191291 sau 0770/109829, sau la adresa de mail promotie@radiomaria.ro.
La primirea acestui carnet, voluntarul va completa cu majuscule (litere mari de tipar) datele dumneavoastră atât pe coperta față interior, cât și pe tabelul care va ajunge mai apoi la noi, astfel încât să putem să va introducem în baza noastră de date.
Acest carnet de membru și timbrele valorice se distribuie personal prin intermediul angajaților și a voluntarilor împuterniciți, care vor fi permanent anunțați prin radio.
Fiecare dintre Membrii Familiei Radio Maria poate deveni un voluntar distribuitor al acestor carnete de membru și timbre valorice, între prieteni și în rândul celor dragi. Cu fiecare Membru al Familiei Radio Maria va ține legătura un voluntar desemnat.