Nu există comentarii încă

O nouă comemorare liturgică mariană, „Fericita Fecioară Maria de la Loreto”

Papa Francisc instituie comemorarea liturgică «facultativă» Fericita Fecioară Maria de la Loreto, care va fi celebrată anual la 10 decembrie. Aflăm acest lucru din decretul Congregației pentru cultul divin și disciplina sacramentelor, publicat la 31 octombrie 2019 și semnat la 7 octombrie 2019, în comemorarea liturgică a Fericitei Fecioare Maria, regina rozariului.

Noua sărbătoare, după cum se citește în descret, „îi va ajuta pe toți, în special familiile, tinerii și persoanele consacrate, să imite virtuțile discipolei desăvârșite a Evangheliei, Fecioara Mamă care, zămislindu-l pe Capul Bisericii, ne-a primit la ea și pe noi”, citim în articolul publicat de Radio Vatican.

Vestea că avem o nouă comemorare dedicată Mariei „trebuie să o primim cu mare bucurie, pentru că această sărbătoare ne sensibilizează la rolul pe care Sfânta Fecioară Maria l-a avut în istoria mântuirii, dar și la rolul pe care ea îl are în viața noastră” – explică pr. Emil Moraru (profesor de Teologie Morală la Universitatea din Bucureşti):

Postează un comentariu