Nu există comentarii încă

Tineri români la Ziua Mondială a Tineretului de la Panama

Este în plină desfășurare cea de 34-a Zi Mondială a Tineretului, la Panama, cu tema: „Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău” (Lc 1,38). Marți, 22 ianuarie 2019, a avut loc Sfânta Liturghie de deschidere, prezidată de arhiepiscopul de Panama, José Domingo Mendieta, la care au participat zeci de mii de tineri.

Întâlnirea din Panama a fost precedată de Zilele în Dieceze, în perioada 16-20 ianuarie, timp dedicat experienţelor de credinţă, activităţilor caritative şi momentelor culturale în diecezele din Panama şi Costa Rica.

Papa Francisc a plecat miercuri, 23 ianuarie în Panama, în cea de-a 26-a călătorie apostolică, pentru a participa la Ziua Mondială a Tinerilor. El este aşteptat să sosească în jurul orei locale 16:30 la aeroportul Tocumen, după cum informează redacția română de la Radio Vatican. „Sunt gata de placare în Panama, la Ziua Mondială a Tinerilor. Vă cer să rugaţi pentru acest eveniment foarte frumos şi important în parcursul Bisericii”, citim în mesajul Sfântului Părinte postat pe contul de Twitter @Pontifex, miercuri dimineața.  

Printre tinerii prezenți la Panama se numără și tineri din România, grup condus de pr. Felix Roca, responsabil la nivel național cu Oficiul pentru pastorația tinerilor, care ne-a transmis și impresii de acolo:

Pe lângă grupul de 40 de tineri pelerini din România, însoţiţi de PS László Böcskei, episcop romano-catolic de Oradea (care va susţine şi catehezele în limba română), se află și trei voluntari români care își oferă disponibilitatea şi slujirea lor pentru buna desfăşurare a evenimentelor din capitala Panama. Cristi Mîrț din Roman este unul dintre voluntarii români de la ZMT:

 

Postează un comentariu