Nu există comentarii încă

Cursuri pentru logodnici în decanatele Diecezei de Iași

Sâmbătă, 9 iunie 2018, a avut loc o nouă ediție a cursului pentru logodnici, proiect propus de Oficiul pentru Pastoraţia Familiei din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, de data aceasta pentru Decanatul de Moineşti.

Pregătirea pentru căsătorie este o necesitate reală a zilelor noastre, fiind recomandată atât de documentele magisteriale, cât și de ultimii papi.

În luna februarie 2017, adresându-se unui grup de preoți parohi reuniți la un curs de formare al Tribunalului Rotei Romane, Papa Francisc le-a spus acestora să pună un accent puternic pe buna pregătire pentru căsătorie, care să nu se limiteze doar la câteva întâlniri, ci să se extindă chiar și la primii ani de căsătorie. „Mă întreb câți dintre acești tineri, care vin la cursurile prematrimoniale înțeleg ce înseamnă «căsătorie», semnul unirii lui Cristos și a Bisericii [...] Spun «Da, da», dar înțeleg oare aceasta? Au credință în aceasta? Sunt convins că este nevoie de un adevărat catecumenat pentru Sacramentul Căsătoriei, iar pregătirea să nu se rezume doar la două sau trei întâlniri” – a spus Papa Francisc cu acea ocazie.

Îi invit pe tineri, în ciuda faptului că nu au timp (așa cum spun de multe ori), să reevalueze ceea ce înseamnă sacramentul pe care urmează să îl primească și să se gândească măcar să pună paritate între timpul pe care îl dau pregătirii nunții, sunt tineri care își pregătesc nunta de 2-3 ani, și timpul pe care îl acordă pregătirii pentru sacramentul căsătoriei, pentru viața de familie [...] Nunta durează câteva ore, dar ceea ce e important și trebuie să rămână e relația dintre cei doi și ceea ce au ei de făcut alegând în mod liber să intre în viața de familie” – explică pr. Felician Tiba:

Astfel, în vederea intrării cu responsabilitate în viața de familie, organizatorii acestor zile de formare propun ca în fiecare zi de curs să se abordeze următoarele tematici:

9:00 - Căsătoria între sacrament şi provocare

10:00 - Căsătoria: „Bărbat şi femeie i-a creat...”

11:00 - Copilul: „produs” sau „dar”? Actul conjugal: „sărbătoare” sau „gropar”?

14:00 - Căsătoria - aspecte psihologice şi pedagogice

15:00 - Căsătoria - aspecte practice.

Postează un comentariu