Nu există comentarii încă

A fost publicat Mesajul Papei Francisc la Ziua Mondială a Tineretului 2018 | Tema: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30)

„În timp ce se apropie ZMT (Ziua Mondială a Tineretului) din Panama, vă invit să vă pregătiţi pentru această întâlnire a noastră cu bucuria şi entuziasmul celui care vrea să fie părtaş de o mare aventură. ZMT este pentru cei curajoşi! Nu pentru tineri care caută numai comoditatea şi care se dau înapoi în faţa dificultăţilor. Acceptaţi provocarea?” – spune Papa Francisc în Mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului 2018.

Mesajul a fost publicat ieri, 22 februarie, de Sala de presă a Sfântului Scaun și poartă data de 11 februarie 2018, zi în care Papa Francisc a dat și startul oficial al înscrierilor pentru ZMT Panama. Tema aleasă de Sfântul Părinte pentru tineri anul acesta este „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30), „cuvintele adresate de mesagerul lui Dumnezeu, arhanghelul Gabriel, Mariei, tânără simplă dintr-un mic sat din Galileea”.

Ziua Mondială a Tineretului se celebrează la nivel local, în dieceze şi în parohii, în Duminica Floriilor din fiecare an. Acest lucru a fost dorit de Sf. Papă Ioan Paul al II-lea, care s-a întâlnit cu tinerii reuniţi la Roma, în aprilie 1984, cu ocazia Anului Sfânt, şi cu cei prezenţi în martie 1985 cu ocazia Anului Internaţional al Tineretului, manifestând dorinţa ca tinerii să se întâlnească în fiecare an într-o sărbătoare a lor.

Itinerarul spiritual indicat de Papa Francisc continuă reflecţia ultimelor trei ediţii ale Zilei Mondiale a Tineretului (2014 – 2016) care s-au axat pe tema Fericirilor. Sfânta Fecioară Maria este numită fericită: „…toate popoarele mă vor numi fericită” (Lc 1,49). În discursul pregătit pentru întâlnirea cu voluntarii din timpul Zilei Mondiale a Tineretului de la Cracovia, Papa Francisc a evidenţiat atitudinea Mamei lui Isus indicând-o ca un model de imitat.

Aşadar, temele propuse au menirea de a conferi itinerarului spiritual pentru următoarele Zile Mondiale ale Tineretului o semnificativă conotaţie mariană. În acelaşi timp, face referinţă la o generaţie a tinerilor care înaintează pe drumul vieţii între trecut (2017), prezent (2018) şi viitor (2019) însufleţită de cele trei virtuţi teologale: credinţa, speranţa şi dragostea.

Itinerarul spiritual este în deplină sintonie cu reflecţia încredinţată de Sfântul Părinte următorului Sinod al Episcopilor: Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional” – spune pr. Felix Roca, responsabil la nivel național cu pastorația tinerilor:

Postează un comentariu