Nu există comentarii încă

Postul Mare, începutul luptelor spirituale | PS Florentin: „Postul să fie dătător de viaţă” | IPS Robu: „Postul ne învaţă să o luăm de la capăt cu voia cea dreaptă”

De azi, şi Biserica Greco-Catolică a intrat în timpul Postului Paştilor. "Călătoria virtuţilor s-a deschis", deci "să potolim patimile cele sufleteşti, să gonim zburdările cele trupeşti", cântă imnografia acestui timp.

Trebuie să postim de la păcat, spune PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj Gherla: "Să fim cu adevărat creştini şi să trăim o viaţă în conformitate cu darul pe care noi l-am primit în taina Sfântului Botez. (...) Pentru un bun creştin, se cere a cultiva binele, virtuţile, a face acte de caritate în familie sau în societate."

Biserica Romano-Catolică este în post încă din data de 14 februarie. IPS Ioan Robu, Arhiepiscopul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, spune că "la începutul drumului postului, ştim că intrăm în atmosfera suferinţelor lui Cristos. Când se sfârşeşte postul, intrăm în lumina Învierii. Lucrarea în timpul postului este una de reînnoire şi întărire sufletească. (...) Luptăm să scăpăm de unele greşeli, să nu le mai facem, luptăm împotriva egoismului, a mândriei; avem atâtea greşeli în trecutul nostru şi trebuie să ne umilim înaintea lui Dumnezeu."

Postează un comentariu