5

Legea vaccinării prevede sancţiuni pentru părinţi | Gindrovel Dumitra, medic: „Obligativitatea vaccinării, o soluţie. Nevaccinarea pune în pericol comunitatea.” Ileana Dumitrache, deputat: „Nu sunt necesare măsuri coercitive. Amenzile propuse în proiect, exagerate.”

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a trecut de Senat încă din luna octombrie. În forma ajunsă la Senat, Legea susţine obligativitatea vaccinării şi impunerea, în acest scop, a unor amenzi ridicate şi măsuri uriaşe de coerciţie. Între timp, mulţi sunt nemulţumiţi de caracterul obligatoriu şi de măsurile dure cu care Legea vrea să-i amendeze pe părinţii care refuză administrarea vaccinului la copiii lor.

Legea prevede sancţiuni pentru părinţii care refuză imunizarea copiilor. Ei pot primi avertisment şi se poate merge până la amenzi de 10.000 de lei. De asemenea, ei pot risca decăderea din drepturile părinteşti dacă refuză imunizarea copiilor în mod repetat. Legea impune ca, la înscrierea în unităţile de învăţământ, să fie solicitată o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor. Astfel, Legea ar îngrădi dreptul la educaţie. Aceeaşi Lege îngrădeşte şi dreptul la libera exprimare a cadrelor medicale. Ea stipulează că personalul medico-sanitar are obligația să nu furnizeze informaţii nedovedite ştiințific sau părtinitoare legate de vaccinare.

Ileana Cristina Dumitrache, deputat, consideră că unele din măsurile din proiectul de lege sunt abuzive şi încalcă elementar drepturile omului. Împreună cu un grup numeros de susţinători, deputatul vine cu amendamente la acest proiect de lege care, practic, îi incriminează pe părinţii care refuză în mod repetat vaccinarea copiilor. Domnia sa propune înlăturarea articolelor care îi aşează pe părinţi pe linia infractorilor. De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea Legii şi în ceea ce priveşte dreptul la liberă exprimare a cadrelor medicale. Se recomandă ca obligativatea vaccinării să fie modificată în recomandare, singura obligaţie rămasă şi care vine cu sancţiuni fiind a părinţilor de a participa la grupurile de informare privind vaccinarea.

Gindrovel Dumitra, medic de familie, coordonatorul Grupului Naţional de Vaccinologie din cadrul Societăţii de Medicină de Familie, consideră impunerea obligativăţii vaccinării prin lege ca o soluţie eficientă. Refuzul imunizării pune în pericol comunitatea, atât pe cetăţenii sănătoşi, cât şi pe cei bolnavi.

Urmăriţi aici dezbaterea Radio Maria pe acest subiect:

Ileana Cristina Dumitrache * Gindrovel Dumitra

Comentarii (5)

 1. Reply
  ELENAspune

  Medicina este o stiinta care trebuie sa trateze pe fiecare individual in functie de afectiuni.Vaccinul este un medicament,fiind un medicament cum poate fi bun pentru toti membrii societatii,daca fiecare individ este diferit ?Medicii,personal medical care au primit sponsorizari de la firmele producatoare de medicamente si vaccinuri,profesional si legal ar fi sa se abtina de la a considera impunerea obligativitatii vaccinarii.De ce?Pentru ca aici nu vorbim de cum sa facem vanzari celor care ne-au sponsorizat,ci de sanatatea colectivitatii.Exista o contradictie in cea ce spuneti,daca credeti ca prin vaccinare se asigura imunitate,de ce se tem cei imunizati de cei neimunizati?

 2. Reply
  Flaviaspune

  Avand in vedere ca sunteti un post de radio religios ar trebui sa spuneti si de vaccinurile create pe o cale imorala asa cum este vaccinul ROR creat pe celule de fetusi avortati. Te urmarit faptul ca se cauta in continuare celule pentru noi linii pentru crearea de vaccinuri. Nu orice fat este bun pentru a fi folosit de vaccinuri asa ca se avorteaza multi copii de 3-4 luni. Copilul este avortat VIU prin procedura pungii de apa. ESTE CRIMA SI TORTURA. Ce face BISERICA??? TACE!!!
  http://pro-decizii-informate.ro/noi-tesuturi-de-fetusi-avortati-in-vaccinuri-studiu-din-2015/
  http://ortodoxinfo.ro/2017/10/11/celulele-de-fetusi-avortati-din-vaccinuri-duc-la-cresterea-ratei-autismului-ne-demonstreaza-celebrul-medic-genetician-theresa-deisher-video/
  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2017/11/03/utilizarea-vaccinurilor-realizate-pe-linii-celulare-umane-provenite-din-fetusi-umani-avortati-implicatii-medicale-bioetice-si-morale-comunicat-al-federatiei-provita-ortodoxe/

 3. Reply
  Flaviaspune

  Aceasta lege ataca FAMILIA. Preotul prin botez ii da noului crestin inca o pereche de parinti si anume parintii spirituali, nasii. Legea aceasta rapeste copilul din familie pe motiv ca parintii vor sa il potrejeze impotriva reactiilor adverse din vaccinuri si fiindca unele vaccinuri contin celule de fetusi avortati.
  Ce face BISERICA??? TACE!!
  Legea distruge familia si biserica TACE!!!

 4. Reply
  Ana Constantinescuspune

  Gindrovel Dumitra – o caricatură de parvenitism medical… aflat integral în solda firmelor și erijat în vajnic reprezentant al nazismului medical, amenințător la adresa părinților care înțeleg să-și protejeze copiii de mizeria vaccinurilor, dar și la adresa medicilor care ar îndrăzni să ridice semne de întrebare… Gindrovel Dumitra, zis și „Gindrovel – Vaccinel”, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din Societatea Națională de Medicină a Familiei și pionul principal al campaniei media „vaccin pentru viață” (…cea de după moarte).
  Cu o mândrie para-patriotică și cu vreo 60.000 de lei în plus la teșcherea – adică vreo 600 de milioane de lei vechi – colectați în 2016, în special de la firma Merck, producătorul renumitelor vaccinuri ROR (MMR, suspectat că ar conține mercur și ar provoca autism) și HPV (Gardasil, pentru fetițe, suspectat de decese și paralizii), Gindrovel – Vaccinel’ul nostru afirmă sus și tare, pe toate canalele, că părinții vor ajunge să-și piardă copiii dacă îndrăznesc să nu-i înțepe cu ce le va bagă cu forță ministerul, la brațetă cu firmele! Iar medicii… să aibă grijăăă… că-și vor pierde slujbele dacă îndrăznesc cumva să scoată un cuvânt, de îndoială sau contra vaccinării!
  Gindrovel – Vaccinel’ul nostru îi dă cu campania înainte, peste mutilați și cadavre, ca să curgă bănuțul de la firme, căci în 2015 abia a apucat săracul să strângă 14.000 de lei (o nimica toată – 140 de milioane de lei vechi sau 3000 și ceva de EURO)!
  https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Vaccinul-viata-si-CRIMINALITATEA-pharma.-De-ce-refuzam-obligativitatea-vaccinarii-si-administrarea-cu-forta-sau-prin-acord-prezumat-a-oricarui-alt-produs-si-serviciu-medical-%E2%80%93-PARTEA-II-147234

 5. Reply
  Alinaspune

  Cu ce pun eu, om sanatos, in pericol sanatatea celor sanatosi sau nesanatosi, dar vaccinati? De unde isteria asta cu cel sanatos dar nevaccinat ma imbolnaveste pe mine? Mai gandeste vreunul din guvernanti si legiuitori logic in tara asta sau sint cu totii sub logica banului? Aveti vreo dovada stiintifica sa va sustineti afirmatiile sau este doar dogma lui asa-zic eu? Cum sa impuneti un act medical nesigur? Cum sa risc sa bag in organism substante care ma pot imbolnavii sau omori, sau provoca cancer, sau declansa autoimunitate de frica unei ipotetice imbolnaviri cu ceva nemortal? Oare n-ar fi timpul ca unii medicuti de familie sa citeasca ce scriu imunologii si epidemiologii?

Postează un comentariu