Nu există comentarii încă

Maria Radna | Pelerinii petrec noaptea în rugăciune, aşteptând sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului

În ajunul sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, rugăciunile pelerinilor se aud necontenit în sanctuarul Maria Radna. Chiar şi după lăsarea nopţii, grupuri diverse de credincioşi rămân în bazilică pentru a continua privegherea pe toată durata nopţii. Porţile bisericii rămân deschise toată noaptea.


Ajunul praznicului a fost o zi încărcată la Maria Radna. Pelerini bulgari, maghiari, croaţi, rromi, români, de aproape sau mai de departe, au ţinut vie rugăciunea în biserică pe toată durata zilei. Punctul culminant a fost Liturghia de seară continuată de recitarea Rozariului în trei limbi, română, maghiară şi croată. Succesiv, credincioşii au aprins lumânări şi au ieşit în procesiune în jurul sanctuarului cu icoana miraculoasă a Mariei de la Maria Radna. Imnurile au fost intonate cu o adâncă emoţie, iar momentul a fost impresionant pentru toată suflarea.

Au venit mulţi din Moldova care, înflăcăraţi de dragostea pe care o nutresc pentru Fecioara Maria, au întreţinut rugăciunea toată seara, până la miezul nopţii, când a fost celebrată Liturghia pentru credincioşii de etnie rromă.

Vizibil osteniţi de povara zilei şi a drumului, pentru mulţi lung, care i-a condus spre Maria Radna, cei care au rămas în bazilică sunt hotărâţi să continue privegherea până în zorii zilei, fiind încrezători în harurile pe care le vor primi. Radio Maria i-a intervievat în miez de noapte:

Maria Radna rămâne, de-acum, cufundată în întunericul nopţii. Pelerinii aşteaptă, cu o emoţie crescândă, lumina sărbătorii de mâine, sărbătoare despre care, atât de frumos, imnografia bizantină spune că este strălucitoare, praznicul celei care este "rai de taină".

Postează un comentariu